GSMForum.pl - wszystko o telefonach komorkowych: Nokia N97 Dwa Pytania Prosze O Pomoc - GSMForum.pl - wszystko o telefonach komorkowych

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nokia N97 Dwa Pytania Prosze O Pomoc firmware i lampa blyskowa

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   aima 

• Obserwator
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 24-luty 10
  • Telefon:N97
  • Sieć:ORANGE

Napisano 24.02.2010 - 21:32

Witam mam problem poniewaz dzis wyczytalem na jakiejs stronie iz jest nowy firmware dla noki n97.
moj aktualny firmware to v 20.0.019 [RM 505] Wlaczylem NSU (NOKIA SOFTWARE UPDATER) zrobily sie najnowsze aktualizowania programu nastepnie zresetowalem PC podpinam kabel i program mowi mi iz mam najnowsza aktualizacje ?!
Bylem ciekaw dlaczego jesli widze ze wiele osob ma nowsza v21xxxx ?
I wyczytalem iz jest cos takiego jak brandowany telefon - moje pytanie brzmi jak sprawdzic czy moj telefon jest brandowany ? Nie mam na obudowie loga operatora (Jestem w orange) a na wyswietlaczu pisze tylko POP. Telefon kupilem w prywatnym sklepie telefony sprowadzane z Angli. Sprawdzalem na pewnej stronie poprzez kod telefonu czy sa nowsze aktualizacje i takze wyskoczylo iz mam najnowsza. Wiec nie mam pojecia o co chodzi.

Drugi problem to Lampa Blyskowa w moim telefonie gdzies czytalem iz niektore osoby zamalowuja ta wade markerem :o
Przy robieniu zdiecia w poziomie (tak jak jest menu aparatu) od strony lamy idzie nieprzyjemne swiatlo ktore psuje zdjecie. Czy jest na to jakies rozwiazanie ?

Bede bardzo wdzieczny za pomoc !
Pozdrawiam serdecznie

#0 Reklamowy

• Reklamożerca
  • Grupa Reklamowa
    VIP

Napisano --

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   felix34 

• Obserwator
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 27-wrzesień 09
  • Telefon:nokia 5800
  • Sieć:era

Napisano 23.05.2010 - 20:21

witam, telefon z Anglii = wgranie polskiego menu, gość w komisie musiał zmienić PC (product code)na Polski. Możliwe, że dał PC operatora (era, plus itd) a nie kraju dlatego NSU nie aktualizuje do najnowszego oprogramowania. Musisz zmienić PC w telefonie na Polskę i po problemie, najlepiej Phoenixem bo NSS może nie czytać n97 ja tak miełem z 5800. brandowany soft to soft operatora. PC na telefonie może być inny niż w systemie.

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1