Witam. Mam problem z Nokią 6288 - nie działał w niej aparat i nie chciała odtwarzać filmów (zawieszała się, pokazywały się paski). Diagnoza była prosta - taśma (wcześniej wgrałem nowy soft). Kupiłem nową taśmę i ją założyłem. Przez całkowitym złożeniem telefonu włączyłem go żeby sprawdzić działanie - telefon się włączył, ale nadał było tak samo (nie działał aparat i odtwarzanie filmów). Założyłem blaszkę na wyświetlacz, bo pomyślałem, że może mieć to jakiś wpływ na styki i w tym momencie wszystko się posypało. Wyświetlacz nie chce działać w ogóle, ani na starej ani na nowej taśmie - ekran jest czarny, podświetlenie działa, czasami pojawi się pasek tapety pulpitu (telefon włącza się, bo słychać dźwięk startu). Kiedy ruszam wyświetlaczem i sterownikiem małej klawiatury podświetlenie dużej klawiatury włącza się i wyłącza. Dodatkowo, kiedy podświetlenie dużej klawiatury jest włączone, to świecą diody tylko pod lewą jej stroną. Zastanawiam się czy nie stało się coś z taśmą łączącą wyświetlacz ze sterownikiem (bo nie działa na obu taśmach).
Jeśli ktoś z Was ma pojęcie co mogło się stać z telefonem będę wdzięczny za pomoc.
Strona 1 z 1
Nokia 6288 - Niby Taśma, Ale Nie Taśma
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź