GSMForum.pl - wszystko o telefonach komorkowych: Nokia 6288 - Niby Taśma, Ale Nie Taśma - GSMForum.pl - wszystko o telefonach komorkowych

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Nokia 6288 - Niby Taśma, Ale Nie Taśma

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Krtekov 

• Obserwator
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 28-styczeń 10
  • Telefon:6600
  • Sieć:Heyah

Napisano 18.02.2010 - 15:16

Witam. Mam problem z Nokią 6288 - nie działał w niej aparat i nie chciała odtwarzać filmów (zawieszała się, pokazywały się paski). Diagnoza była prosta - taśma (wcześniej wgrałem nowy soft). Kupiłem nową taśmę i ją założyłem. Przez całkowitym złożeniem telefonu włączyłem go żeby sprawdzić działanie - telefon się włączył, ale nadał było tak samo (nie działał aparat i odtwarzanie filmów). Założyłem blaszkę na wyświetlacz, bo pomyślałem, że może mieć to jakiś wpływ na styki i w tym momencie wszystko się posypało. Wyświetlacz nie chce działać w ogóle, ani na starej ani na nowej taśmie - ekran jest czarny, podświetlenie działa, czasami pojawi się pasek tapety pulpitu (telefon włącza się, bo słychać dźwięk startu). Kiedy ruszam wyświetlaczem i sterownikiem małej klawiatury podświetlenie dużej klawiatury włącza się i wyłącza. Dodatkowo, kiedy podświetlenie dużej klawiatury jest włączone, to świecą diody tylko pod lewą jej stroną. Zastanawiam się czy nie stało się coś z taśmą łączącą wyświetlacz ze sterownikiem (bo nie działa na obu taśmach).

Jeśli ktoś z Was ma pojęcie co mogło się stać z telefonem będę wdzięczny za pomoc.

#0 Reklamowy

• Reklamożerca
  • Grupa Reklamowa
    VIP

Napisano --

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź